واااااااااو انا جعانه هههههه
المقادير
• كيلو كاليماري "سبيط", مقطع قطعا متوسطة الحجم.
• 3بصلات مقطعة إلى أنصاف شرائح.
• 3 حبات فلفل أخضر, مقطعة قطعا متوسطة الحجم.
• 4 حبات طماطم,متوسطة مقطعة مكعبات صغيرة.
• حبة فلفل أخضر, حار مقطع قطعا صغيرة.
• حزمة بقدونس مقطعة قطعا صغيرة.
• 1/2 ملعقة صغيرة شطة مطحونة, "اختياري".
• ملعقة كبيرة زيت زيتون.
• ملعقة صغيرة بهارات سمك.
• ملح وفلفل.
• خمس فصوص ثوم مفروم.
• عصير 3 ليمونات.
• 1/2 كوب صلصة طماطم
الطريقة
1. اغسلي الكاليماري وضعيه في طبق كبير وضيفي إليه الطماطم وصلصة الطماطم والبصل والفلفل الأخضر والفلفل الحار والثوم....وضيفي إليهم البقدونس والزيت وتوابل السمك والشطة والملح والفلفل وعصير الليمون وقلبيهم كلهم مع بعض كويس...سيبيهم مع بعض لمدة 3 ساعات علشان الكاليماري يتبل كويس.
2. بعد مرور الثلاث ساعات هاتِ صينية ورصي فيها الكاليماري والخليط اللي معاه وغطي الصينية بورق الألمونيوم ودخليها الفرن على درجة حرارة متوسطة لمدة نص ساعة وبعد كده خرجيها وشيلي من عليها ورق الألمونيوم ودخليها تاني لمدة ربع ساعة علشان الصينية وشها يحمر وبعد كده خرجيها، ممكن مع الطبق ده تعملي طبق رز أبيض وطبق سلطة خضراء....